afscheidsfotografie begrafenis dragers kist bosma fotografie

AFSCHEIDSFOTOGRAFIE

In 2007 overleed mijn vader. We hebben nooit gedacht aan een fotograaf bij zijn begrafenis en daar heb ik spijt van. Ik herinner mij nog al die dierbare vrienden van mijn ouders, mijn eigen vriendinnen, de lange rouwstoet slingerend door het zonnige Brabantse dorp. Wij, mijn moeder, mijn zusje, mijn broers aan de rand van het graf, de kist met mijn vader die wij met touwen lieten zakken. De bemoedigende woorden en aanwijzingen van de begrafenisondernemer. De prachtige bloemen, het verdriet maar ook de opluchting en het gelach.

Als ik een afscheidsreportage vastleg, staat niet het verdriet centraal maar de verbinding van de familie en de liefde voor de overledene. Daarnaast ben ik op die dag jouw ogen voor alle dingen die je dan wellicht niet kan waarnemen. Die lach, dat spelende kind, de lange rij van belangstellende voor een condoleance. Die handen samen, alle prachtige bloemen, de liefde tussen elkaar.

Het afscheid visueel maken door een afscheidsfotograaf is een bijzondere manier om juist deze momenten te koesteren, te kunnen delen en vast te houden.

Werkwijze

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er veel op je af. Er moet in korte tijd heel veel geregeld worden. Met mijn ervaring als afscheidsfotograaf sta ik klaar om jullie te begeleiden en vast te leggen wat woorden niet kunnen uitdrukken.

Mijn missie is om iedere familie die een dierbare verliest te kunnen troosten met mijn beelden. Een blijvende erfenis van liefde en verbondenheid. Naast de digitale reportage maak ik voor ieder afscheid een album. Klein met een aantal mooie beelden of een groter album waarin ik het hele afscheid en het verhaal laat zien. Voor de omslag zijn er mooie, zachte stoffen in veel verschillende kleuren waarin de foto’s gebundeld kunnen worden.

Wat krijg je van mij?

* Een betrokken en professionele fotograaf met stille camera’s

* Dierbare en waardevolle herinneringen vastgelegd

* Jouw ogen voor die bijzondere dag

* Slideshow op muziek na circa een week

* Een prachtig samengesteld afscheidsalbum

* Foto’s digitaal in hoge resolutie op usb-stick

afscheidsfotografie crematie boeket bloemen bosma fotografie